Рецепти за:
основни ястия – вегетариански![]() |
от |
![]() Ioana |
Тиквички с червен сос
Тиквичките (1 кг) се нарязват на кубчета. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се пасира в сгорещен зехтин, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Яйца по панагюрски
В тенджера се загрява подсолена вода (1 л.) с оцет (1 с.л.) и щом заври, съдът се премества от …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Венета Шишкова |
Гювеч от чушки
• Фурната за рецептата "Гювеч от чушки" се загрява на 220 С. • Чушките се почистват от семето и се нарязват …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Василка |
Чушки бюрек
Приготвя се плънката – в купа се размачкват сиренето (150 г) и яйцата (2 бр). Мачка се с вилица, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Гъби с ориз
Лукът (1 бр) се нарязва на ситно и заедно със счукания чесън (4 скилидки) се задушават в маслото (50 г) …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Александрина Александрова |
Ризото с чили
В дълбок тиган се разтопява масло.Изсипва се пакета с броколи, ако са замразени се слага директно.Ако са пресни се …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Александрина Александрова |
Огретен с карфиол
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в посолена вода. Сварения карфиол се подреджа керамична тавичка за печене. Маслото …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Ivo |
Пилаф с чушки и маслини
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с малко мазнина, сол и 1 ч.ч. вода. След това към …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Nemizida |
Пълнени чушки с пюре
Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато са готови се обелват и се правят на пюре с малко масло. Пюрето …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Gerito |
Лесна мусака с маслини и гъби
Почистете зеленчуците и ги зимийте. Обелете морковите, лука и картофите, а гъбите изчистете. Нарежете гъбите, лука, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Мария Иванова |
Лозови сърми с ориз
Лука се нарязва и се запържва с олиото. Добавя се оризът и също се запържва докато стане прозрачен. Долива му …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() mishe |
Сарми с кисело зеле и стафиди
Нарежете лука и го задушете в олио. През това време почистете и измийте ориза, отцедете го и го добавете …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() mishe |
Пълнени сушени чушки с боб
Хубаво е да накиснете боба за 7-8 часа в студена вода преди да го измиете и използвате. Сварете боба, като …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() lusi84 |
Пълнени чушки с ориз
Почистете и измийте чушките. Посолете ги малко. Нарежете пресния лук и морковите на ситно и ги задушете в 1/2 от олиото. …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Sisi |
Бобена чорба с киселец
Накиснете боба за една нощ във вода, като е хубаво да я смените 1-2 пъти и да го измиете …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |