Рецепти за:
хляб и гарнитури – оризови гарнитуриот |
![]() Lora |
Ориз с шунка
Кипнете 3 ч.ч. вода в тенджера. Добавете измития ориз и масло и го оставете да ври на тих огън докато …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Mims |
Пикантен ориз с грах
Оризът се измива и се запържва в малко масло. Добавят му се 3 ч.ч. гореща вода и сол и се …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Жени Сотирова |
Ориз със стафиди
Нарежете лука на ситно и го задушете с част от маслото и малко вода. Когато остане само на мазнина добавете …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Жени Сотирова |
Гарнитура от ориз със зеленчуци
Почистете и измийте ориза. Изпържете го в разтопеното масло докато стане прозрачен. Добавете 3 ч.ч. вряла вода и го оставете …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Mims |
Гарнитура с карфиол и ориз
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушава нарязания лук, добавя се …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Жени Сотирова |
Оризена гарнитура по индийски
Изчистеният ориз се залива със студена вода след което се изсипва в подсолена кипяща вода. За 300 грама суров ориз …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Adi |
Гарнитура от ориз с шунка и грах
Оризът се почиства и измива добре. Отцежда се от водата и се пържи 10-15 минути. След това се залива с …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Александрина Александрова |
Ориз със зеленчуци
Чушките заедно с лука нарязани се запържват.Добавя се бланширания ориз и грахта.Добавя се чаша топла вода.След което се овкусява с …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Жени Сотирова |
Пържен ориз с яйца
Оризът се сварява. Лукът и морковите се нарязват на средно големи кубчета. Беконът и лука се добавят в подходящ тиган с …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Пържен ориз с кашкавал
Оризът се измива добре, след което се изсипва в тиган с олио и се запържва докато стане прозрачен. Поръсва …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |