Рецепти за:
основни ястия![]() |
от |
![]() Ivana |
Мариновани свински пържоли на скара
Свинските пържоли (4 бр) се начукват старателно и се поставят в малка и плитка тавичка. Изплакват се и се подсушават …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Миш-маш с кайма
Чушките (400 г) се изпичат, обелват и нарязват на парчета. Свинската (100 г) и телешката (100 г) кайма се раздробяват …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ioana |
Пилешки дробчета с доматен сос
Дробчетата (400 г) се изпичат на тиган без мазнина. Доматеният сос (200 г) се сварява с подправките. Щом се сгъсти, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ioana |
Тиквички с червен сос
Тиквичките (1 кг) се нарязват на кубчета. Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се пасира в сгорещен зехтин, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Гергана |
Пилешки бутчета с картофи на фурна и ароматни подправки
Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Kiril |
Спагети Карбонара
Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват. Беконът (100 г) се нарязва на …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Mihaela |
Пълнен толстолоб на фурна
Рибата (2 кг) се почиства от люспите и вътрешностите. Главата се отстранява. Целината (50 г), лукът (1 глава) и морковът …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Mihaela |
Пълнен печен заек с ориз на фурна
Заекът (3 кг) се почиства от вътрешностите, като дробчетата му се запазват, тъй като ще се използват за …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Angelina |
Ципура със зеленчуков сос
Зеленчуците се нарязват на ситно и се слагат в тенджера с вода (1 л.). Слагат се на котлона и щом …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Гергана |
Пилешка кавърма в гювече
Месото (1/2 кг) се нарязва на средни по големина парчета, лукът (2 глави) и празът (1 стрък) – на …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Яхния от пиле с картофи
Почистеният и нарязан на ситно лук (3 глави) се задушава в олиото (3 с.л.) до омекване, заедно с почистените …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Яйца по панагюрски
В тенджера се загрява подсолена вода (1 л.) с оцет (1 с.л.) и щом заври, съдът се премества от …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Мусака с кайма и заливка
Картофите (1/2 кг) се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът (1 глава) се нарязва на ситни кубчета …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Лазар |
Солена палачинкова торта
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (25 …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Лазар |
Спагети Болонезе
Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват. Панчетата (150 г) се нарязва на …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
…