Рецепти за:
основни ястия – с пилешко![]() |
от |
![]() Ioana |
Пилешки дробчета с доматен сос
Дробчетата (400 г) се изпичат на тиган без мазнина. Доматеният сос (200 г) се сварява с подправките. Щом се сгъсти, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Гергана |
Пилешки бутчета с картофи на фурна и ароматни подправки
Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Гергана |
Пилешка кавърма в гювече
Месото (1/2 кг) се нарязва на средни по големина парчета, лукът (2 глави) и празът (1 стрък) – на …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Ivana |
Яхния от пиле с картофи
Почистеният и нарязан на ситно лук (3 глави) се задушава в олиото (3 с.л.) до омекване, заедно с почистените …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Гергана |
Пиле фрикасе
Бутчетата се сваряват, обезкостяват и месото се накъсва на дребни парчета. В тенджера се слагат олиото и маслото и …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Василка |
Пиле с ориз
Сваряваме пилешките бутчета предварително. Слагаме във водата сол, черен пипер на зърна и дафинов лист. Щом са готови, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Венета Шишкова |
Пилешки бутчета с картофи на фурна
Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Константин Шишков |
Печено пиле в сол
Почистете пилето от излишната кожа, подсушете го добре и го натрийте със скилидка чесън. Напълнете пилето с босилек, …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Веси |
Пълнено пиле
Нарязваме лука и го задушаваме в 2-3 с.л. олио заедно с нарязаните на кубчета моркови и чушки. Добавяме червения пипер …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Венета Шишкова |
Пилешка кавърма
Месото се нарязва на парчета по желание. Запържва се в мазнината. Праз лука, гъбите, моркова и чушката се …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Nataly |
Пилешки бон филенца с домати и моцарела
Измивате и подсушавате пилешкото бон филе. Подготвяте царевично брашно /около 2- 3 супени лъжици за 500 гр. филенца/. Прибавяме и …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() люба евгениева |
Пилешко вретено с бекон и кашкавал
Pържолите се начукват на тънко. След което се поръсват със подправките слага се вътре бекона и парченцата кашкавал.Навива на …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Zlati Minkova |
месце печено в буркан
Пилето се нарязва на порции, осолява се и се нарежда в бурканите.Най-отгоре се пускат 2-3 зрънца чер пипер …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Ралица Николова |
Сладко пиле на баба
Пилето се нарязва на порции. Запържва се в олио. Изважда се месото от тенджерата и се задушават нарязаният лук и …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Nedi Angelova |
вкусотийка кълка до кълка
Пилешките бутчета слагам в плик за печене , слагам желаните подправки, 3-4 супени лъжици вода и се пече …![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |