Добави рецепти

Салата с печени чушки, чесън и магданоз




Необходими продукти

8 печени червени Чушки
1/2 връзка магданоз
4 скилидки чесън
2 с.л. оцет
8 с.л. олио
сол


Начин на приготвяне

Червените чушки (8 бр) се измиват, разрязват се по дължина на четири и без да се отстраняват дръжките им, се изпичат от двете страни в нагорещен тиган. Обелват се. За тази рецепта могат да се използват и консервирани белени червени чушки. Магданозът (1/2 връзка) се накълцва на ситно, а чесънът (4 скилидки) се счуква със солта. Заедно с оцетa (2 с.л.) и олиото (8 с.л.), се добавят към салатата. Сервира се веднага. Тази салата е част от традиционната българска кухня и е любима добавка към родната трапеза, редом с домашната ракия.



Свързани рецепти

Пикантно пържено пиле

Пикантно пържено пиле

Време на еприготвяне 80 минути Порции 8 порции
Задушени зеленчуци

Задушени зеленчуци

Време на еприготвяне 45 минути Порции 2 порции
Тортелини суфле

Тортелини суфле

Време на еприготвяне 80 минути Порции 6 порции

Кулинар




Angelina
рецепти 8 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

LIDL
CBA
Хипермаркети HIT
верига супермаркети My MarketRoda
ProMarket
T MarketСупермаркети Европа
Пикадили