
![]() ![]() |
Домашен тутманик с яйца и сирене![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Необходими продукти |
Начин на приготвяне
Маята (10 г) се разтваря в прясното мляко (400 мл.), което е леко затоплено. Разбърква се и се оставя да се „вдигне”.Брашното (1 кг) се пресява в тава и в него се оформя кладенче. В кладенчето се пускат захарта (2 с.л.), олиото (150 мл.), суровите яйца (3 бр) и при постепенно наливане се добавят прясното мляко с разтворената в него жива мая.
Тогава се замесва тесто до средна твърдост. Меси се по-продължително. Оставя се да втаса та топло, докато удвои обема си.
От втасалото тесто се откъсват отделни топки, които се разтеглят като мекици и се поливат с разтопената мас (100 г) и смесените продукти за плънката – сирене (400 г) и яйца (3 бр). Увиват се и се усукват. Подреждат се в тава, намазана с олио.
Домашният тутманик със сирене се пече до зачервяване при 180 градуса. Проверява се с клечка за зъби дали е изпечен. Ако клечката излиза суха, значи е готов.
Твоята оценка |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Добави в Svejo |