Добави рецепти

Домашен тутманик с яйца и сирене




Необходими продукти

1 кг брашно
10 г мая
3 яйца
400 мл. прясно мляко
2 с.л. захар
150 мл. олио
100 г свинска мас
400 г сирене
3 яйца


Начин на приготвяне

Маята (10 г) се разтваря в прясното мляко (400 мл.), което е леко затоплено. Разбърква се и се оставя да се „вдигне”.
Брашното (1 кг) се пресява в тава и в него се оформя кладенче. В кладенчето се пускат захарта (2 с.л.), олиото (150 мл.), суровите яйца (3 бр) и при постепенно наливане се добавят прясното мляко с разтворената в него жива мая.
Тогава се замесва тесто до средна твърдост. Меси се по-продължително. Оставя се да втаса та топло, докато удвои обема си.
От втасалото тесто се откъсват отделни топки, които се разтеглят като мекици и се поливат с разтопената мас (100 г) и смесените продукти за плънката – сирене (400 г) и яйца (3 бр). Увиват се и се усукват. Подреждат се в тава, намазана с олио.
Домашният тутманик със сирене се пече до зачервяване при 180 градуса. Проверява се с клечка за зъби дали е изпечен. Ако клечката излиза суха, значи е готов.



Свързани рецепти

Торта с ягоди

Торта с ягоди

Време на еприготвяне 90 минути Порции 9 порции
РАФАЕЛКИ

РАФАЕЛКИ

Време на еприготвяне 60 минути Порции 40 порции

Кулинар




Angelina
рецепти 8 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

ТЕМПОХипермаркети HIT
ProMarketверига супермаркети My Market
CBA
ПикадилиT Market
RodaLIDL