Добави рецепти

Пилешки бутчета с картофи на фурна и ароматни подправки




Необходими продукти

600 г пилешки бутчета
800 г картофи
100 г масло
1 с.л. розмарин
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне

Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува пяна на повърхността на водата, в която се варят – около 20 минути.
След това пилешките бутчета се изваждат, отцеждат и поръсват обилно с подправките.
В тава се поставят обелените и нарязани на средни по големина кубчета картофи (800 г). Върху тях се разпределят бутчетата и ястието се залива с пилешките бульон, в който са се варили бутчетата, като се сипва толкова, колкото да покрие продуктите наполовина.
Накрая се добавя нарязаното на парченца масло (100 г) и ястието се поставя във фурна при 200 градуса. Пече се около час или до готовност на месото и картофите. При необходимост се добавя още от бульона.



Свързани рецепти

Мусака с кайма и заливка

Мусака с кайма и заливка

Време на еприготвяне 60 минути Порции 6 порции
Хапки с пастет от маслини

Хапки с пастет от маслини

Време на еприготвяне 30 минути Порции 3 порции
Ябълкова гарнитура

Ябълкова гарнитура

Време на еприготвяне 15 минути Порции 4 порции

Кулинар




Гергана
рецепти 11 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

CBAСупермаркети Европа
Penny MarketХипермаркети HIT
RodaProMarket
Билаверига супермаркети My Market
LIDLТЕМПО
ПикадилиCarrefour
T MarketФантастико