
![]() ![]() |
Пилешки бутчета с картофи на фурна и ароматни подправки![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Необходими продукти
600 г пилешки бутчета
800 г картофи 100 г масло 1 с.л. розмарин 1 с.л. червен пипер 1 ч.л. черен пипер 1 ч.л. сол |
Начин на приготвяне
Пилешките бутчета (600 г) се измиват и поставят в тенджера. Заливат се с вода и се варят, докато образува пяна на повърхността на водата, в която се варят – около 20 минути.След това пилешките бутчета се изваждат, отцеждат и поръсват обилно с подправките.
В тава се поставят обелените и нарязани на средни по големина кубчета картофи (800 г). Върху тях се разпределят бутчетата и ястието се залива с пилешките бульон, в който са се варили бутчетата, като се сипва толкова, колкото да покрие продуктите наполовина.
Накрая се добавя нарязаното на парченца масло (100 г) и ястието се поставя във фурна при 200 градуса. Пече се около час или до готовност на месото и картофите. При необходимост се добавя още от бульона.
Твоята оценка |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Добави в Svejo |