Добави рецепти

Сафрид с доматен сос и гъби




Необходими продукти

1 кг сафрид
3 моркова
2 стръка целина
2 глави Лук
1 к.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
300 гр. гъби
5 домата
100 гр. маслини
1 ч.л. черен пипер
сол
връзка магданоз


Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, моркова и целината и ги задушете в олио и добавете кафена чашка топла вода. Оставете ги да врат докато водата се изпари и се запържат леко. Добавете червения пипер, гъбите нарязани на филийки, обелените и настъргани домати и маслините нарязани на шайби.

Когато водата от доматите се изпари долейте още една кафена чаша вода, черен пипер и магданоз. Оставете да ври около половин час.

Готовият сос се изсипва в тавичка, а отгоре се подрежда изчистената риба. Пече се на силна фурна около 30 минути.



Свързани рецепти

Кюфтета с винен сос

Кюфтета с винен сос

Време на еприготвяне 65 минути Порции 3 порции
Содена пита за Бъдни вечер

Содена пита за Бъдни вечер

Време на еприготвяне 120 минути Порции 8 порции

Кулинар




Gerito
рецепти 6 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

ТЕМПО
T Market
Хипермаркети HIT
RodaCBA
LIDLПикадили
ProMarket
верига супермаркети My Market