Добави рецепти

Панирани калмари




Необходими продукти

1 кг. калмари
500 мл. прясно мляко
4 с.л. брашно
1 лимон
сол
зехтин за пържене
100 мл. вода


Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ивици калмарите, след което ги поставяме в прясното мляко да престоят около 3 часа. В дълбок съд се смесват брашното, една лъжица мазнина, сол и водата. Отцеждаме калмарите с помощта на кухненска хартия, след което ги овалваме в тестото. Сгорещяваме зехтина в голям тиган и пържим калмарите до позлатяване. Когато са готови ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервираме калмарите с резени лимон.



Свързани рецепти

Козуначен кейк с мак

Козуначен кейк с мак

Време на еприготвяне 90 минути Порции 8 порции
Хапки с пастет от маслини

Хапки с пастет от маслини

Време на еприготвяне 30 минути Порции 3 порции

Кулинар




Жанет
рецепти 8 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

T Market
Хипермаркети HIT
LIDL
RodaProMarket
верига супермаркети My Market
ТЕМПО
CBAПикадили