Добави рецепти

Мекици




Необходими продукти

400 г брашно
400 г кисело мляко
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 опак. бакпулвер
1 к.ч. олио


Начин на приготвяне

Брашното (400 г) се смесва със содата (1/2 ч.л.), солта (1 ч.л.) и бакпулвера (1 опак.) и продуктите е пресяват заедно в тава. Оформя се кладенче и в него постепенно и на порции се добавя разбитото кисело мляко (400 г). Замесва се меко и гладко тесто, което се намазва с олио, покрива се и се оставя на стайна температура да се отпусне за няколко часа. Може да се остави и за цяла нощ. След това се накъсва на топчета, които се оформят с ръце на мекици. Пържат се в сгорещено олио (1 к.ч.) от двете страни до златисто.
Мекиците са класическа българска закуска, с която посрещаме и делник, и празник. Чудесни са и топли, и студени с добавка от сладко, конфитюр или пък сирене.



Свързани рецепти

НАЙ-ЛЕСНИЯ СЛАДКИШ

НАЙ-ЛЕСНИЯ СЛАДКИШ

Време на еприготвяне 50 минути Порции 12 порции
Печен свински бут

Печен свински бут

Време на еприготвяне 220 минути Порции 8 порции

Кулинар






Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

Супермаркети ЕвропаТЕМПО
Пикадили
верига супермаркети My MarketCBA
T MarketRoda
Хипермаркети HIT
LIDLProMarket