Добави рецепти

Палачинки




Необходими продукти



Начин на приготвяне

От прясното мляко (1/2 л.), яйцата (3 бр), брашното (250 г), разтопеното масло (1 с.л.) и солта (1 щип.) се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. От тестото се пекат палачинки до изчерпване на количеството. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки.
Палачинките са най-вкусният начин да стартираме почивните дни. Те са чудесна закуска и се правят лесно. Тънкостта на вкусните палачинки е в добре разбитото с миксер тесто, в което няма бучки, в добавената супена лъжица разтопено масло, благодарение на което палачинките не залепват и се отделят с лекота от повърхността на тефлоновия тиган, а също и в краткото време на котлона, така че да не загорят.
Винаги бъдете внимателни, когато приготвяте палачинки, няколко секунди невнимание и те могат да загорят. Отделете им не само време, но и щипка любов, за да зарадвате с тях близките си.



Свързани рецепти

Торта сандвич

Торта сандвич

Време на еприготвяне 120 минути Порции 10 порции
Картофени крокети

Картофени крокети

Време на еприготвяне 40 минути Порции 5 порции
Целувки с кафе

Целувки с кафе

Време на еприготвяне 60 минути Порции 20 порции

Кулинар




Гергана
рецепти 11 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

LIDL
Roda
T Marketверига супермаркети My Market
CBAТЕМПО
Хипермаркети HIT
ПикадилиProMarket