Добави рецепти

Печена риба ципура със сол на фурна
Необходими продукти

2 ципури
1 кг сол
2 яйца
2 стръкчета розмарин
1 лимон


Начин на приготвяне

Рибите (2 бр) трябва да се купят охладени, а не замразени. Естествено, нужно е да се измият добре. Солта (1 кг) се изсипва в голяма купа. В нея се добавя белтъкът от яйцата и хубаво се разбърква с вилица. Половината от солта се слага в тава и се изравнява. В коремчетата на рибките се слагат по 1 стръкче пресен розмарин и по 1 шайба лимон, след което те се настаняват върху солта в тавата. С останалата сол ципурите се покриват отгоре. На всяка рибка се оставя непокрито само оченцето, защото по него ще се ориентираме за това дали тя е опечена добре. Правилото е – когато окото побелее, тогава ястието е готово.
Най-хубавото на така приготвената риба е това, че кожата й сама се отделя и остава само приятната изненада от невероятно крехкото й месо. Освен това ароматът на лимон и розмарин се запазват напълно, тъй като няма откъде да излязат навън по време на печенето.
По този начин могат да се приготвят и други видове риба, но също така и пиле, и агнешко месо. Ефектът винаги е един и същ – божествено усещане за вкус.
Колкото до голямото количество сол – не бива да се безпокоите – рибата поема точно толкова, колкото й е нужно. И в никакъв случай не става пресолена. Е, накрая употребената сол се изхвърля, но това не е голяма загуба. Важното е да е вкусно и приятно.Свързани рецепти

Козунак със стафиди

Козунак със стафиди

Време на еприготвяне 60 минути Порции 6 порции
Пиле на скара с млечен сос

Пиле на скара с млечен сос

Време на еприготвяне 30 минути Порции 4 порции
Хапки с пастет от маслини

Хапки с пастет от маслини

Време на еприготвяне 30 минути Порции 3 порции
кекс със спанак

кекс със спанак

Време на еприготвяне 45 минути Порции 6 порции

Кулинар
Ivana
рецепти 12 рецептиДобави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти
Промоционални брошури

ProMarketRoda
T Market
CBA
ТЕМПОПикадили
Хипермаркети HIT
верига супермаркети My MarketLIDL