Добави рецепти

Таратор с орехи




Необходими продукти

400 г кисело мляко
400 мл. вода
1 краставица
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
2 с.л. олио
сол
50 г орехи


Начин на приготвяне

Киселото мляко (400 г) се разбива с олиото (2 с.л.), солта и студената вода (400 мл.). Към него се добавят счуканият чесън (2 скилидки), ситно нарязаният копър (1/2 връзка) и рендосаната или нарязана на кубчета необелена краставица (1 бр). (По желание може краставицата да се обели.) Тараторът се разбърква и се сервира в купички. Всяка порция се поднася, като най-отгоре се посипва със смлени или натрошени орехи (50 г).
Тараторът е студена супа, която се сервира най-често през лятото и е част от националната кухня на България. Тя е нискокалорично предложение за лятото, което всеки у нас познава.



Свързани рецепти

Вкусен таратор

Вкусен таратор

Време на еприготвяне 15 минути Порции 6 порции
Картофени крокети

Картофени крокети

Време на еприготвяне 40 минути Порции 5 порции
Пълнено пиле

Пълнено пиле

Време на еприготвяне 120 минути Порции 8 порции

Кулинар




Ivana
рецепти 12 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

ФантастикоПикадили
Penny MarketТЕМПО
T MarketCBA
LIDLProMarket
CarrefourRoda
Хипермаркети HITверига супермаркети My Market
БилаСупермаркети Европа