Добави рецепти

Супа от леща




Необходими продукти

1 ч.ч. леща
10 ч.ч. вода
2 моркова
1 глава Лук
3 скилидки чесън
1 с.л. брашно
3 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
сол
8 стръка магданоз


Начин на приготвяне

Лещата (1 ч.ч.) се измива и се залива с водата (10 ч.ч.) в дълбока тенджера. Поставя се да заври, заедно със ситно нарязаните чесън (3 скилидки), лук (1 глава) и моркови (2 бр). Щом омекне, се добавят солта и чубрицата (1 с.л.). В малка тенджерка се запържва за кратко брашното (1 с.л.), заедно с олиото (3 с.л.) и червения пипер (1 с.л.). Получената запръжка се добавя към лещата и се разбърква. Оставя се за няколко минути на котлона, докато се сгъсти. Накрая, когато супата от леща е готова, се прибавя ситно нарязаният магданоз (8 стръка).



Свързани рецепти

Канелони с доматен сос

Канелони с доматен сос

Време на еприготвяне 80 минути Порции 4 порции
Картофени крокети

Картофени крокети

Време на еприготвяне 40 минути Порции 5 порции
Ябълкова салата

Ябълкова салата

Време на еприготвяне 20 минути Порции 2 порции

Кулинар




Василка
рецепти 10 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

Пикадили
RodaLIDL
ТЕМПО
CBAProMarket
Хипермаркети HIT
верига супермаркети My MarketT Market