Добави рецепти

Бразилски хлебчета




Необходими продукти



Начин на приготвяне

Брашното (1/2 кг), киселото мляко (250 г), яйцата (3 бр), маята (1 ч.л.) и солта се смесват и се разбъркват. Добавя се настърганият кашкавал (400 г) и се меси 10-15 минути. Оставя се да престои 45 минути – 1 час.
След като бухне, тестото се нарязва на малки парчета, от които се оформят много тънки, продълговати хлебчета. Оставят се да престоят във формата за печене 15 минути – 1/2 час, след което се пекат до получаване на златиста коричка (около 35-40 минути).



Свързани рецепти

Тутманик Слънце

Тутманик Слънце

Време на еприготвяне 120 минути Порции 5 порции
Милинки

Милинки

Време на еприготвяне 120 минути Порции 15 порции
Картофени крокети

Картофени крокети

Време на еприготвяне 40 минути Порции 5 порции
Ароматна питка

Ароматна питка

Време на еприготвяне 90 минути Порции 6 порции

Кулинар




Ina
рецепти 7 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

Пикадили
ProMarketверига супермаркети My Market
T Market
ТЕМПО
CBARoda
LIDLХипермаркети HIT