Добави рецепти

Пълнен толстолоб на фурна




Необходими продукти

2 кг толстолоб
1 к.ч. ориз
2 к.ч. бяло вино
50 г целина
1 глава Лук
1/2 морков
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин


Начин на приготвяне

Рибата (2 кг) се почиства от люспите и вътрешностите. Главата се отстранява.
Целината (50 г), лукът (1 глава) и морковът (1/2 бр) се измиват, почистват и нарязват на ситни кубчета, а чесънът (1 скилидка) се счуква. Задушават се в малко зехтин (1 с.л.) до омекване. Към тях се добавя оризът (1 к.ч.) и леко се запържва. Долива се виното (1 к.ч.) и оризът къкри, докато поеме течността.
С получената плънка се пълни толстолобът. Поставя се в тавичка и се сипва малко зехтин и вода или зеленчуков бульон. Покрива се с фолио и се пече около час, докато месото стане готово.



Свързани рецепти

Канелони с доматен сос

Канелони с доматен сос

Време на еприготвяне 80 минути Порции 4 порции
Кюфтета с винен сос

Кюфтета с винен сос

Време на еприготвяне 65 минути Порции 3 порции

Кулинар




Mihaela
рецепти 6 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

CBAХипермаркети HIT
LIDLProMarket
T Market
ТЕМПО
Roda
верига супермаркети My Market
Пикадили