от |
![]() Lora |
Картофено пюре с кашкавал и сирене
Картофите се сваряват и се обелват. Намачкват се с вилица и се смесват с масло докато още са горещи. Двете ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Ориз с шунка
Кипнете 3 ч.ч. вода в тенджера. Добавете измития ориз и масло и го оставете да ври на тих огън докато ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Кравайчета с кашкавал
В тенджера с вряща вода изсипете солта и маслото. Прибавете брашното и го разбърквайте докато тестото започне да се отделя ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Оризова салата
Оризът се сварява с 3 ч.ч. вода, малко масло и сол. Яйцата също се сваряват твърдо. Свареният ориз се оставя ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Сладкиш с орехи
Захарта и маслото се разбиват заедно добре, добавят се белтъците и се разбиват, орехите, брашното и 1 ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Свинска чорба
Месото се реже на дребни хапки и се запържва с нарязания на ситно лук. Когато лука омекне се добавя брашното, ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Фрикасе от телешко месо
Телешкото се нарязва на късове и се сварява, като във водата за варене се добавя сол и универсалната подправка. Готовото ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Крем с бадеми
Белтъците и жълтъците се разделят. Белтъците се разбиват с 4 с.л. пудра захар докато се получи сняг. Карамелизират се 5 ч.л. ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Масленки с какао
Разбива се маслото и захарта, добавят се жълтъците и се разбиват, прибавя се мляко в което е разтворен ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Пълнено пиле с ориз
Пилето се почиства, измива и се осолява. Лука се нарязва на ситно и се задушава, към него се ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Печено пикантно сирене в пергаментова хартия
Сиренето се нарязва на 3 или 4 филии. Поставя се върху пергаментова хартия предварително намазана с масло. Върху всяко парче ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Гъби с магданоз и доматено пюре
Гъбите се нарязват на филийки и се варят в подсолена вода около 30 минути. Лукът се нарязва на филийки и ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Пастет от извара
Маслото се загрява за да се размекне. След това към него се прибавя изварата, прясното мляко, сметаната и ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Пълнени домати с извара и сметана
Отново се отрязва капаче от края на домата и се изважда вътрешността му. От изварата, сметаната и нарязаните на ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Lora |
Пълнени домати със снежанка
Реже се капаче в края на домата и се изважда вътрешността. Напълва се със снежанка и се поднася върху лист ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |