от |
![]() Margarita |
Гъби с вино
Нарежете сланината на кубчета и я запържете. Почистете и измийте гъбите, нарежете ги на ситно и ги добавете към ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Тутманик
Маята се размива с малко брашно и вода и се оставя да втаса. След това се добавя пресятото брашно омесва ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Питка с пара за бъдни вечер
Брашното се пресява два пъти, смесва се с бакпулвера в тава и се оформя като вулкан. В средата се ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Ошав
Сушените плодове се накисват в студена вода и се оставят да престоят така една нощ. Плодовете се отцеждат, а ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Печен шаран
Шаранът се изчиства добре и се посолява. Слага се в тиган с малко предварително загрято масло или на скара и ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Млечен спанак
Спанакът се изкисва и се сварява в подсолена вода. Свареният спанак се нарязва на ситно. Яйцата също се сваряват твърдо. Отделно се ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Шоколадов кейк
Маслото се разтопява и се добавят яйцата и захарта. Разбиват се добре, добавя се прясното мляко и разбърканите брашно, ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Яйца на очи с лук
Лука се изчиства и реже на кръгчета. Задушава се в малко вода с масло. Когато лука омекне и водата изври ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Доматена супа с кротони
Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода. Към него се прибавя магданоза и пасираните домати (преди ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Макарони с доматен сос на фурна
Сварете макароните и ги отцедете. Изсипете отцедените макарони в тавичка. Запържете маслото и към него добавете настъргания кашкавал като бъркате около ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Пълнен домат върху канапе от прясно зеле
Прясното зеле се реже на тънки ивици, подправя се с оцет, олио и счуканите орехи и се поставя ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Зелена салата с репички и яйца
Репичките и зелената салта се почистват и измиват добре. Салата се накъсва или нарязва на дребно, а репичките на ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Зелена салата с яйца и кисело мляко
Зелената салата се почиства и измива добре. Нарязва се или се накъсва на ситно и се посолява. Полива се с ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Арабска питка
Маята, водата и 1/3 от брашното се правят на каша. Покрива се и се оставя да втаса за 20 ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Margarita |
Турска питка за дюнер
Меси се около 10 минути до получаване на еластично и гладко тесто. Ако е нужно се добавя още брашно. Тестото ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |