![]() |
от |
![]() Mihaela |
Лаваш плоски арменски питки
Лаваш е мек плосък хляб, чийто произход е арменски. На арменски името лаваш се състои от две части - ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Mihaela |
Супа с картофи, свинско месо и фиде
Свинското месо (600 г) се нарязва на хапки и се залива с вода. Щом кипне, образувалата се пяна се ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
от |
![]() Mihaela |
Салата с карфиол
Карфиолът (1/2 глава) се накъсва на малки връхчета, които се измиват добре в гевгир. Овкусяват се в салатена купа ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Mihaela |
Пълнен толстолоб на фурна
Рибата (2 кг) се почиства от люспите и вътрешностите. Главата се отстранява. Целината (50 г), лукът (1 глава) и морковът ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Mihaela |
Пълнен печен заек с ориз на фурна
Заекът (3 кг) се почиства от вътрешностите, като дробчетата му се запазват, тъй като ще се използват за ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
от |
![]() Mihaela |
Теглена баница със сирене
Брашното (600) се пресява в тавичка, заедно със солта (1 с.л.) и содата (1/2 ч.л.). От него се оформя ...![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |