
![]() ![]() |
Милинки Вени![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Необходими продукти |
Начин на приготвяне
В 300 мл топла вода поставяме маята и щипката захар. Оставяме 10 минути да шупне. Прибавяме към останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме да втаса. Приготвяме плънката от натрошеното сирене и нарязаната на малки кубчета шунка или бут. Разтопяваме маслото с олиото в малка купичка. Гребваме от втасалото тесто малка топка, която леко сплескваме и поставяме от плънката. Притискаме и потопяваме в мазнината. Поставяме надолу с притисната част в предварително намазана с масло и поръсена с галета тава. Така подредените топки оставяме да втасат отново, като второто втасване е за по-кратко време. Втасалите милинки заливаме с останалата част от мазнината и поръсваме с галета. Слагат се в незагрята фурна, тогава фурната се включва на силно и се пекат до готовност.Твоята оценка |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Добави в Svejo |