Добави рецепти

Милинки Вени




Необходими продукти

За тестото:
1 бр. яйце
2 с.л. кисело мляко
З с.л. олио
25 г мая за хляб
1 ч.л. сол
щипка захар
600 г брашно
За плънката:
200 г сирене
200 г шунка или пушен бут
За заливката:
100 г масло
100 мл олио
2 с.л. галета


Начин на приготвяне

В 300 мл топла вода поставяме маята и щипката захар. Оставяме 10 минути да шупне. Прибавяме към останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме да втаса. Приготвяме плънката от натрошеното сирене и нарязаната на малки кубчета шунка или бут. Разтопяваме маслото с олиото в малка купичка. Гребваме от втасалото тесто малка топка, която леко сплескваме и поставяме от плънката. Притискаме и потопяваме в мазнината. Поставяме надолу с притисната част в предварително намазана с масло и поръсена с галета тава. Така подредените топки оставяме да втасат отново, като второто втасване е за по-кратко време. Втасалите милинки заливаме с останалата част от мазнината и поръсваме с галета. Слагат се в незагрята фурна, тогава фурната се включва на силно и се пекат до готовност.



Свързани рецепти

Торта сандвич

Торта сандвич

Време на еприготвяне 120 минути Порции 10 порции
Торта с ягоди

Торта с ягоди

Време на еприготвяне 90 минути Порции 9 порции
Картофени крокети

Картофени крокети

Време на еприготвяне 40 минути Порции 5 порции

Кулинар


Венета Шишкова



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

БилаСупермаркети Европа
T MarketCBA
RodaФантастико
ПикадилиCarrefour
ТЕМПОPenny Market
Хипермаркети HITProMarket
верига супермаркети My MarketLIDL