Добави рецепти

Риба с царевично брашно




Необходими продукти

1 кг мерлуза, хек, скумрия или др
олио – 100 г
Домати – 250 г
Чушки – 3 – 4 бр.
чесън – 4 – 5 скилидки
Лук – 1 глава
бяло вино – 3 с.л.
царевично брашно – 100 г
сол – ½ ч.л.
черен пипер – ½ ч.л.
лимони – 1 бр.
магданоз – 4 – 5 стръка


Начин на приготвяне

Рибата се почиства от кожата и костите, посолява се и се овалва в царевично брашно. Изпържва се съвсем леко в сгорещената мазнина.

В същата мазнина се запържват лукът, нарязан на филийки, чушките – на колелца, чесънът – на кубчета, доматите – на едри парчета.

Добавят се виното и черният пипер и всичко се запича в умерена фурна за 10 минути. Готовата риба се сервира поръсена с магданоз и гарнирана с парченца лимон.



Свързани рецепти

Кюфтета с винен сос

Кюфтета с винен сос

Време на еприготвяне 65 минути Порции 3 порции
Пикантно пържено пиле

Пикантно пържено пиле

Време на еприготвяне 80 минути Порции 8 порции
Пържен ориз с кашкавал

Пържен ориз с кашкавал

Време на еприготвяне 40 минути Порции 2 порции

Кулинар




Константин Шишков
рецепти 15 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

Супермаркети ЕвропаФантастико
ProMarketверига супермаркети My Market
CBACarrefour
ПикадилиБила
RodaТЕМПО
Penny MarketLIDL
Хипермаркети HITT Market