
![]() ![]() |
Шпикован свински врат![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Необходими продукти |
Начин на приготвяне
Добре почистеното свинско месо се натърква със сол и черен пипер от всички страни. С помощта на остър нож се правят малки разрези, в които се пъхат скилидки чесън.Продуктите за маринатата се разбъркват до получаването на еднородна смес, в която месото се маринова. Овкусеният врат се увива в алуминиево фолио и се прибира в хладилник минимум за 12 часа.
На следващия ден фолиото се отстранява и месото се овкусява и с останалите подправки – чубрица, кимион и розмарин.
Прехвърля се в предварително намазнена тава, залива се със 100 мл бира, завива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 220 градуса за около 40 минути.
После температурата на фурната се намалява на 180 градуса и вратът се пече около 1-1 1/3 часа. Фолиото се отстранява, добавят се почистените и нарязани на кубчета картофи, покриват се с маслото, заливат се с останалата бира и всичко се пече до готовност.
Твоята оценка |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Добави в Svejo |