Добави рецепти

Шпикован свински врат




Необходими продукти

свинско месо – 1.2 кг свински врат без кос
ЗА МАРИНАТАТА
соев сос – 4 с.л.
мед – 3 с.л.
горчица – 3 с.л.
олио – 3 с.л.
чесън – 1 глава, скилидки
сол
черен пипер
розмарин
чубрица
кимион
бира – 200 мл
картофи – 600 г
масло – 60 г


Начин на приготвяне

Добре почистеното свинско месо се натърква със сол и черен пипер от всички страни. С помощта на остър нож се правят малки разрези, в които се пъхат скилидки чесън.

Продуктите за маринатата се разбъркват до получаването на еднородна смес, в която месото се маринова. Овкусеният врат се увива в алуминиево фолио и се прибира в хладилник минимум за 12 часа.

На следващия ден фолиото се отстранява и месото се овкусява и с останалите подправки – чубрица, кимион и розмарин.

Прехвърля се в предварително намазнена тава, залива се със 100 мл бира, завива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята на 220 градуса за около 40 минути.

После температурата на фурната се намалява на 180 градуса и вратът се пече около 1-1 1/3 часа. Фолиото се отстранява, добавят се почистените и нарязани на кубчета картофи, покриват се с маслото, заливат се с останалата бира и всичко се пече до готовност.



Свързани рецепти

Канелони с доматен сос

Канелони с доматен сос

Време на еприготвяне 80 минути Порции 4 порции
Печен свински бут

Печен свински бут

Време на еприготвяне 220 минути Порции 8 порции
Картофени крокети

Картофени крокети

Време на еприготвяне 40 минути Порции 5 порции
Гъби с вино

Гъби с вино

Време на еприготвяне 50 минути Порции 5 порции

Кулинар


Венета Шишкова



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

ProMarket
ПикадилиТЕМПО
Хипермаркети HIT
RodaT Market
верига супермаркети My MarketLIDL
CBA