Добави рецепти

Английски великденски кифлички




Необходими продукти

14 г суха мая
55 г захар
375 мл топло прясно мляко
600 г брашно
60 г краве масло
1 яйце
1 ч. л. микс от подправки
120 г стафиди
ПАСТА С брашно
75 г брашно
2 ч. л. пудра захар
80 мл вода
ГЛАЗУРА
1 и 1/2 с. л. пудра захар
1 ч. л. желатин
1 ч. л. вода


Начин на приготвяне

В купа се смесват маята, захарта и млякото. Разбърква се до еднородна смес и се покрива. Оставя се на топло за 10 минути или докато шупне маята. Брашното се пресява в голяма купа. Добавя се маслото и се стрива с пръсти. Прибавят се шупналата мая, яйцето и стафидите. Омесва се меко тесто. Покрива се и се оставя на топло за 45-60 минути или докато увеличи обема си два пъти. Квадратна тава (23 см) се намаслява. Втасалото тесто се прехвърля върху набрашнена повърхност. Меси се 5 минути, след това се разделя на 16 еднакви парчета. Оформят се кръгли питки, които се нареждат в тавата. Покриват се и се оставят на топло за 10 минути или докато увеличат обема си 2 пъти. Фурната се загрява на 220 С. Приготвя се пастата за питките : брашното се разбърква със захарта. Сипва се водата до получаване на гъста паста. Прехвърля се в плик или сладкарски шприц. Върху всяка питка се рисува кръст. Питките се пекат 20 минути или до златист цвят. Прехвърлят се върху метална скара. Приготвя се глазурата : всички продукти се смесват в малка тенджера. Сместа се загрява (без да се кипва), докато желатинът и захарта се разтопят. Изпечените питки се намазват с горещата глазура. Охлаждат се и се поднасят с краве масло.



Свързани рецепти

Козуначен кейк с мак

Козуначен кейк с мак

Време на еприготвяне 90 минути Порции 8 порции
Тутманик Слънце

Тутманик Слънце

Време на еприготвяне 120 минути Порции 5 порции

Кулинар




Силвия
рецепти 19 рецепти



Добави рецепти

Търсене на рецепти


Търсене по продукти




Промоционални брошури

верига супермаркети My MarketПикадили
ТЕМПО
Roda
CBA
ProMarketT Market
LIDLХипермаркети HIT