
![]() ![]() |
Милинки![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Необходими продукти |
Начин на приготвяне
Маята се размива с малко вода. Прибавят се киселото мляко, солта и брашно – колкото поеме за меко тесто (ако ще използвате друга подправка, прибавете и нея на този етап). Оставя се да втасва на топло място, докато удвои обема си. След като е готово, от тестото се късат малки топки и се редят плътно в тавичка (предварително намазана с олио).Маслото се разтопява с брашното (галетата) и солта. Запържва се, докато брашното леко покафенее. Тази смес се излива върху милинките. Слагат се в студена фурна, за да може да втаса тестото още един път. Пече се първо на долен реотан, а след това – отгоре в силна фурна.
Твоята оценка |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Добави в Svejo |